REZULTATI sprejemnih preizkusov in VPIS sprejetih učencev

POVEZAVA do rezultatov.


Spoštovane kandidatke in kandidati za vpis v Glasbeno šolo Kranj, spoštovani starši,
sprejemni preizkusi predstavljajo za našo šolo vsako leto poseben izziv: kako izmed vseh kandidatov izbrati tiste, ki bodo glede na izkazan talent uspešno opravljali naloge, s katerimi se bo potrebno spopasti pri učenju inštrumenta, petja ali plesa in drugemu glasbenemu pouku?
Letos se je sprejemnih preizkusov udeležilo več kandidatov kot prejšnja leta, vseh skupaj 143 za vpis na inštrument ali petje ter 13 za balet. Veseli nas, da je bil nivo izkazanega glasbenega talenta med veliko večino kandidatov visok. Zavedamo se, da se je vsak potrudil po svojih najboljših močeh. Tistim, ki ste izkazali več glasbenega talenta, se je trud obrestoval in ste sprejeti, marsikoga pa smo morali zaradi omejenega števila vpisnih mest in slabše izraženih glasbenih sposobnosti žal zavrniti. Tudi, če vam tokrat ni uspelo, ne obupajte! Upamo, da vas bo pot v prihodnjih letih še pripeljala k nam ali pa si boste za glasbeno ustvarjanje poiskali druge možnosti.

Ne glede na rezultat čestitamo vsem kandidatkam in kandidatom za pogum in ustvarjalnost, s katerima ste se izkazali na sprejemnih preizkusih ter vam vsem želimo, da bi glasba na kakršen koli način (po)ostala vaša prijateljica.
Vsem staršem se zahvaljujemo za zaupanje, ki ste ga izkazali Glasbeni šoli Kranj s tem, da ste pripeljali svoje otroke na sprejemni preizkus. Trudili se bomo, da bomo vaše zaupanje opravičili in ohranili tudi v prihodnje.


NOVO: Ker si želimo, da bi priložnost udejstvovanja v glasbi dobili tudi tisti, ki na sprejemnih preizkusih niste bili izbrani za učenje inštrumentov, bomo v šolskem letu 2021/22 na novo oblikovali skupinski pouk GLASBENE USTVARJALNICE, v katere vabimo otroke rojene v letih 2013 in 2014. Interes za vpis prosimo pošljite na e-naslov GŠ Kranj: glasbena.sola.kranj@siol.net do srede, 16. 6. 2021. Število vpisnih mest v skupini bo omejeno (12).

V imenu Glasbene šole Kranj vas lepo pozdravljam in želim vse dobro,
Petra Mohorčič, ravnateljica GŠ Kranj