NAVODILA ZA VSTOP V ŠOLO

Dragi učenke in učenci, spoštovani starši,

počitnice so minile in šolsko leto je pred nami. Zopet bo polno izzivov. Ne le na področju usvajanja novih znanj, ustvarjanja in druženja, temveč smo tudi zavezani, da vsi še naprej ravnamo preventivno v zvezi z omejevanjem širjenja korona virusa.

V ta namen vas obveščamo, da je vstop v prostore Glasbene šole Kranj osebam, starim 12 let in več, dovoljen le v primeru izpolnjevanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
Ker se v glasbeni šoli zbirajo učenci iz številnih šol, vas iskreno naprošamo, da bi se redno samotestiralo čim več otrok (veljajo testi, ki jih otroci opravijo tudi za osnovno oz. srednjo šolo), zaposleni pa bomo poskrbeli, da bomo spoštovali tudi vse ostale ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, kamor šteje predvsem zračenje prostorov in razkuževanje ter seveda medosebna varnostna razdalja. Sicer se lahko pohvalimo, da smo v kolektivu precepljeni nad 75% in številka se še zvišuje.
Nošenje mask je za vse učence in za vse druge obvezno na hodnikih šole, v ostalih skupnih prostorih ter v učilnicah, v kolikor ni možno zagotoviti varnostne razdalje. Naprošamo vas, da starši v šolo vstopate čim manj, predvsem pa morate za vstop tudi vi, kot vsi ostali odrasli izpolnjevati pogoj PCT.
Zelo pomembno je, da starši poskrbite za to, da v šolo zares prihajajo le zdravi učenci. Pred vstopom v učilnice si obvezno umijejo in razkužijo roke. Enak postopek predlagamo tudi ob odhodu.
Spoštovani, kljub temu, da nas, kot kaže, čaka še eno negotovo leto, se bomo potrudili, da bomo s plesom in muziciranjem poskrbeli, da bo naš duh ostal pokončen in veder, da nam bosta glasba in ples dajala moči, da prebrodimo tudi to obdobje. Čeprav bo nastopov morda manj ali bodo koncerti drugače organizirani, še vedno potrebujemo podporo vas staršev in drugih, ki naše učence spodbujate k vadenju in na kakršen koli način podpirate naše skupno ustvarjanje.
Vsem želim vsemu navkljub prijetno šolsko leto! Zlasti je nujno, da si ga bomo zapomnili tudi po vseh dobrih stvareh, ki se včasih zgodijo ravno takrat, ko jih najmanj pričakujemo! Zagotovo bo lahko lepo, če si bomo vsi stali ob strani in z odgovornim ravnanjem (po)skrbeli drug za drugega.

Srečno,
Petra Mohorčič, ravnateljica