Glasbena šola Kranj na festivalu Odprtih hiš Slovenije 2023

Največji festival arhitekture in kakovostnih prostorskih ureditev Odprte hiše Slovenije bo letos potekal med 14. in 16. aprilom po celotni državi. Festival odpira vrata dobre arhitekture že štirinajstič zapored in ponuja pester izbor novih, prenovljenih in drugih zanimivih ter pomembnih stavb, ki si jih bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali pod strokovnim vodstvom arhitektov, lastnikov in uporabnikov.
Program tridnevnega arhitekturnega festivala je med prispelimi projekti izbrala strokovna žirija, ki so jo sestavljali strokovnjaki na področju arhitekture in prostora: doc. Vlatka Ljubanović, Gašper Skalar, Meta Kutin, asist. Aleksander Vujovič, dr. Martina Malešič in Andrej Strehovec. Letos bo tako na ogled več kot 80 arhitekturnih projektov in arhitekturnih sprehodov - med drugim odpirajo vrata zasebnih stanovanj in družinskih hiš, prenovljenih spomenikov stavbne kulturne dediščine, poslovnih in izobraževalnih prostorov, turističnih in gostinskih objektov. V program pa so organizatorji umestili tudi najbolj obiskane in nagrajene projekte lanskega festivala OHS.


Obiskovalci festivala OHS si bodo pod vodstvom arhitektov lahko ogledali tudi Glasbeno šolo Kranj. S celovito prenovo in obuditvijo opuščenega objekta se je zmanjšala nadaljnja socialna degradacija v starem mestnem jedru Kranja in zagotovila učinkovita raba obstoječega urbanega prostora. Prenovljen objekt z novimi vsebinami prispeva k dvigu kakovosti vsakdanjega bivanja v mestu in z ohranjanjem kulturne dediščine prebuja staro mestno jedro.
Prijave na vodenje so mogoče tukaj. Celoten program je objavljen na spletni strani Odprte hiše Slovenije (www.odprtehiseslovenije.org/festival). Prijave na oglede in vodenja so obvezne. Obiskovalci se za ogled lahko prijavijo na spletni strani OHS.